< Blog

Preparant un esdeveniment: materials a afegir i despeses addicionals a l’era Covid

por Exyt Control /

Preparando un evento: materiales a añadir y gastos adicionales en la era Covid

Independentment del sector a què pertanyis, hi ha una sèrie de materials que cal afegir ara a la maleta que abans no eren necessaris, sobretot de protecció i higiene. A més, has de tenir en compte alguns punts i sumar-ho a la llista de despeses. Anem a identificar els més bàsics per a serveis eventuals.

En uns dies marxem a un esdeveniment i el primer canvi ve determinat per l’organització, que requereix una prova mèdica a tots els treballadors. En concret, la prova que se sol·licita en aquest cas és COV2PCR + SEROLOGIA IgG IgM COVID19. Com que els treballadors segurament no presenten símptomes, cal tractar el tema amb la mútua perquè et derivi a un laboratori on fer la prova. El preu aproximat és de 170€ a data d’avui, però consulta amb la teva mútua si tens intenció de fer-la.

El més normal és que aquestes anàlisis hagin de tenir una data molt propera a l’inici de l’esdeveniment, per la qual cosa tingues en compte els dos o tres dies que poden trigar els resultats. Una altra de les novetats és la protecció de dades (RGPD). Normalment les dades aportades per acreditar-se com a treballador en un esdeveniment solen ser laborals. Si ara estàs aportant dades mèdiques, si us plau, revisa que el document de protecció de dades a signar ho contempla adequadament.

Ara anem a la protecció personal. Mascaretes? Guants? Gel hidroalcohòlic? Suposarem que necessitem gairebé tot i que, encara que el més normal és que l’organització de l’esdeveniment ho aporti tot (fins i tot els tests mèdics), sempre és recomanable ser cautelós. Suposem que optem per la solució més econòmica en tot cas i estarem una setmana desplaçats.

Mascaretes de tipus quirúrgic d’un sol ús FFP2 amb un 92% de filtració. Si seguim les recomanacions d’ús necessitarem almenys 3 diàries, cosa que fan unes 21 tota la setmana. Si un paquet de 50 unitats ronda els 30€, ens gastem 15€ aquesta setmana. No entrarem en més detalls, que el tema de les màscares podria donar per a molt més… (compres a la Xina, certificacions, models, etc.).

Guants: Seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat, és preferible i més eficaç una neteja adequada i freqüent de mans, ja que els guants també s’embruten i es poden contaminar creant una sensació de falsa protecció. En el nostre cas optem per no fer servir guants, no per l’estalvi, sinó la recomanació higiènica.

Gel hidroalcohòlic: Aquí depèn de l’ús que us donarà cadascú i del contacte amb altres persones. Però calcularem un pot de 500 ml per uns 6€.

A més, nosaltres gestionarem l’ús de PDAs per al control d’acreditats. És a dir, que estaran canviant de mà freqüentment. Hem decidit que farem servir una solució aquosa de desinfectant sense lleixiu en un pot d’esprai per netejar els equips abans i després de cada entrega. Com a màxim, entre paper assecant i desinfectant estem parlant d’uns 8€ setmanals. En aquest servei en concret no estem en contacte amb assistents, per això hem descartat l’ús de mampares de separació.

 

En resum, una setmana de feina en un esdeveniment suposa un sobre cost aproximat per treballador de 200€. La majoria és el cost del test, però entre màscares, guants i desinfectants parlem d’uns 35€ setmanals. No sona excessiu, però depenent de la quantitat de treballadors i les setmanes de servei la despesa pot ser significativa. Quan acabem aquests primers esdeveniments veurem l´ús real que fem de totes aquestes mesures d´higiene i seguretat!

Flecha Icono Home

Explica’ns el teu projecte i trobaràs les millors solucions digitals per posar-ho en marxa.

Parlem? (+34) 686 131 421 / oficina@exyt.es 

Comparte esta entrada

Llei de Protecció de Dades al teu Esdeveniment

Protege los datos de los asistentes a tu evento y evita multas y sanciones

Pilars bàsics per evitar cues als accessos dels esdeveniments

Planifica el control de acceso y salida del público a eventos para evitar largas colas