< Blog

Plataforma digital a la mida dissenyada per a estudis de fotografia per Exyt Control

por Exyt Control /

Plataforma digital desarrollada por Exyt Control ideal para estudios de fotografia

Plataforma digital a la mida dissenyada per a estudis de fotografia. Cas d’èxit Maknetic

Maknetic és un estudi de fotografia que volia potenciar la campanya d’orles i fotografia escolar –que sol dur-se a terme entre els mesos d’octubre i desembre– i per al qual Exyt Control va desenvolupar una solució digital a mesura que, definitivament, està canviant la manera de gestionar imatges.

La fotografia escolar a l’era digital

Us recordeu d’aquelles fotos conjuntes de tota la classe quan sempre hi havia un graciós que deia alguna ximpleria just abans de disparar-se el flaix? O les fotos individuals. El fotògraf sempre ens col·locava amb el cap inclinat, com si tinguéssim torticoli. Sembla que era la moda de l’època perquè tots estàvem igual.

A l’era predigital o analògica, lliuraven un pack complet als alumnes amb fotos de diverses mides que després eren seleccionades pels seus pares, que pagaven les que volien i tornaven la resta.

Tot i això, en alguns casos, alguns “espavilats” feien fotocòpies de les fotos i després les tornaven o, fins i tot, se les quedaven sense pagar.

Definitivament, els temps han canviat, Maknetic ho va entendre i volia crear la seva pròpia plataforma digital per respondre a les necessitats i característiques actuals del mercat, millorant la gestió de selecció d’imatges i facilitant la compravenda.

fotografía escolar y orlas1. Primen les fotos digitals en lloc de les revelades.

2. S’agilitza el procés. En tenir les fotos disponibles a la plataforma en poc temps, els pares poden comprar, descarregar o enviar a revelar aquestes fotos de manera ràpida, senzilla i directa.

3. S’eviten impagaments. Totes les fotos tenen marques daigua. Si es vol adquirir-les, es realitza el pagament fàcilment amb targeta de crèdit per a la posterior descàrrega i gaudi. D’altra banda, contribuïm amb la sostenibilitat mitigant l’impacte ambiental dels nostres productes i serveis amb operacions ambientalment responsables. Amb aquesta plataforma només s’imprimeixen aquelles fotos que realment s’utilitzaran evitant el malbaratament de recursos.

La plataforma digital adaptable a qualsevol estudi de fotografia

Tot i que hem estat parlant principalment de la fotografia escolar o acadèmica, perquè era el nínxol de mercat que Maknetic volia explotar al seu moment, la plataforma s’adapta a tota mena de reportatges fotogràfics:

Plataforma digital para gestionar fotografías de graduaciones escolares, bodas, eventos, modelos– Noces

– Batejos i Comunions

– Festes i celebracions

– Esdeveniments corporatius

– Book per a models

Per tant, és una eina molt útil per a qualsevol estudi de fotografia, sigui quin sigui el sector en què s’especialitzi.

La plataforma digital també permet integrar catàlegs on els clients poden trobar una gran varietat de productes. Des de diferents packs o lots de fotos per triar fins a productes complementaris com un imant, un clauer o un coixinet per al ratolí amb la foto preferida, entre moltes altres possibilitats.

Com funciona la plataforma fotogràfica

El funcionament és molt senzill:

1. Es crea una base de dades a Excel on es troba l’adreça de correu electrònic del client (ja sigui el pare o mare de l’alumne o qualsevol altre). Per descomptat, aquestes dades reben el degut tractament d’acord amb la Llei de protecció de dades.

2. Aquesta base de dades s’integra a la plataforma i permet l’enviament de correus electrònics d’una manera automàtica, senzilla i ràpida.

3. Li arriba un email al client informant que hi ha fotos seves, del seu esdeveniment, del seu fill, disponibles que pot previsualitzar, comprar i descarregar si així ho desitja.

4. En aquest correu s’adjunta un enllaç perquè pugueu anar directament a les fotos.

5. Quan punxeu aquest enllaç, apareixerà un menú amb diverses opcions totalment personalitzables per a cada cas.

Per exemple, en el cas de les orles, els pares podran entrar al perfil del seu fill i veuran tots els reportatges disponibles. Si tenen més fills, també hi apareixeran. Dins dels reportatges trobareu diferents fotos amb diverses mides: de carnet, individuals, grupals, mitjanes per posar en un marc, entre d’altres.

compra de fotografías online fácil, ágil, seguro y sostenible

En clicar a qualsevol de les fotos, aquesta es fa gran perquè la puguem veure amb claredat i decidir si ens interessa o no.

Però apareixen totes amb marques d’aigua. A partir d’aquí, el client pot triar aquelles fotografies que més li agradin i fer el típic procés de compra en línia al que estem acostumats:

 • Enviem els productes al carret de compra
 • Posem les dades de la targeta
 • Realitzem el procés de pagament

Un cop finalitzat aquest procés, les marques d’aigua de les fotos comprades desapareixeran i les podrem descarregar.

També tenim l’opció d’enviar-les a imprimir si ens interessa.

 

Avantatges i funcionalitats de la plataforma fotogràfica Maknetic

 • És còmode per al client perquè pot veure molt fàcilment tots els reportatges que se li han fet
 • També és còmode per a l’estudi fotogràfic perquè té controlat tot el material treballat
 • El procés de compra és igual de senzill que a qualsevol e-commerce
 • Permet controlar pagaments, quins treballs s’han cobrat i/o lliurat i quins estan pendents. També qui compra i qui no
 • Facilita la venda de productes derivats (calendaris, imants i qualsevol article on es pugui imprimir una foto). Això pot ajudar a augmentar els ingressos de lestudi
 • Per al client també és un avantatge, ja que pot donar idees per regalar als avis i altres familiars Molt senzill d’utilitzar per a tots dos perfils (client i estudi fotogràfic)
 • Multi Idiomes. Es poden afegir tots aquells idiomes que calguin
 • És autoescalable, cosa que significa que té gran capacitat d’adaptació respecte al rendiment del sistema a mesura que augmenten els usuaris. Està basat en Google
 • La plataforma està completament adaptada al mòbil. Això permet un estalvi dels costos en no haver de desenvolupar una app mòbil. També facilita l’experiència d’usuari, ja que cada cop fem servir més el mòbil per consultar i comprar, en lloc de l’ordinador o la tablet
 • El treball del fotògraf està segur. Fins que el client no es registri a la plataforma, encara que us enviïn l’enllaç, no podreu visualitzar el contingut del reportatge. Només podeu visualitzar fotografies si teniu permisos sobre aquest paquet d’imatges
 • L`usuari pot crear àlbums totalment personalitzats configurables amb les fotos que vulgui. Després de comprar-lo, l’àlbum us arribarà a casa ja muntat
 • També resulta avantatjós per als col·legis, escoles bressol, instituts i universitats. Ja no han de fer intermediaris perseguint els pares perquè paguin les fotos, entre altres molèsties.

 

Major abast i més vendes amb Maknetic

Aquesta plataforma fotogràfica permet un abast més gran a l’hora de visualitzar les fotos. El client pot veure diferents formats i mides.

Plataforma digital para gestionar fotografía escolar, graduaciones, bodas, eventos corporativosLa fotografia digital també permet que es pugui fer més fotos que amb els equips analògics.

Fa uns quants anys, l’única manera de veure una foto era mitjançant el revelat. Això suposava un cost i també produïa minves, ja que algunes fotografies sortien malament i ja no s’hi podia fer res.

Actualment es poden veure a la pantalla del dispositiu i just disparar la foto. Si és defectuosa, s’elimina sense problemes.

Per tant, si es fan més fotos, l’usuari té més varietat per escollir. És possible que acabi comprant més del que havia pensat en un primer moment.

Tenir el catàleg inserit amb tots els productes disponibles (lots i derivats) pot suposar més vendes perquè estimula la compra per impuls.

Fins i tot, en comprar un article, podem suggerir-ne d’altres relacionats, com passa en altres conegudes plataformes de venda per Internet. Per exemple, en comprar una foto de mida carnet, es pot suggerir la compra d’un imant per a la nevera amb aquesta mateixa foto impresa. Naturalment permet fer descomptes per packs de productes.

Si ets un estudi de fotografia, aquesta plataforma digital és per a tu

 

Ens ha passat que desenvolupem una aplicació digital molt concreta per a un client i després ens adonem que també poden utilitzar-lo altres empreses del sector o fins i tot que aquesta té potencialment usos en què no havíem pensat.

Durant els temps que corren, l’especialització marca la diferència i ens ajuda a destacar de la competència. Però, sens dubte, la capacitat d’adaptació i personalització és molt demandada pel client.

fotografía de bodas, bautizos, comuniones, bar mitzvahCrear alguna cosa des de zero no és senzill i requereix inversió, però tampoc no ha de convertir-se en un pressupost absurd si es compta amb la planificació i assessorament adequats, considerant tots els beneficis que el seu desenvolupament ens reportarà.

Maknetic va tenir aquesta visió i és una empresa de creació recent. Quan van contactar amb nosaltres tot just feia temps que eren al mercat. Tot i això, volien oferir alguna cosa diferent als seus clients i sabien que aquesta plataforma era el camí.

La plataforma digital és dús senzill tant per a lusuari com per a lestudi fotogràfic, adaptable a qualsevol empresa del sector, totalment personalitzable i permet mostrar tot el catàleg de treballs disponibles, a més de la gestió de les comandes.

A Exyt Control som especialistes en el desenvolupament de solucions tecnològiques i digitals a mida, amb una trajectòria de més de 25 anys. Compte amb nosaltres doncs podem posar-nos al servei de la teva empresa i els teus esdeveniments. Què tens al cap, com et podem ajudar?

Flecha Icono Home

Explica’ns el teu projecte i trobaràs les millors solucions digitals per posar-ho en marxa.

Parlem? (+34) 686 131 421 / oficina@exyt.es 

Comparte esta entrada

Control d’Accessos sense Internet amb Exyt Events És possible!

 Realizar-el-Control-de-Accesos-sin-Internet-en-un-evento-es-posible-Con-Exyt-Events-Blog-Exyt-Control

7 consells per triar el proveïdor de control d’accessos per al teu esdeveniment

control de accesos seguro para eventos corporativos